Ako vám wifina pomôže znížiť náklady a zvýšiť produktivitu?


04.07.18
Publikoval Štefan Rak

Správa siete je v dnešnej dobe časovo aj finančne nákladná záležitosť, vyžaduje si školenia, znalosť riadkových príkazov a potrebu fyzickej prítomnosti v prípade výpadkov.


Kým veľké spoločnosti zamestnávajú tímy IT špecialistov, pre malé firmy to predstavuje príliš veľký prepych. Administrátori IT oddelení, ktoré majú často len jedného človeka, sa tak starajú o desktopy, operačné systémy, databázy, antivírusy, aplikácie a, samozrejme, o siete.

Problém nastáva najmä v prípade, ak má firma väčšie množstvo pobočiek na viacerých miestach. Fyzická správa sieťových zariadení je tak mimoriadne náročná. Ak ste sa v týchto riadkoch našli aj vy, mali by ste zvážiť virtuálne Network-as-a-Service riešenie, akým je napríklad CloudNet od Telekomu.

Wifina s pridanou hodnotou

Okrem jednoduchej správy Wi-Fi prináša klientom pridanú hodnotu v podobe rozsiahlej analytiky s množstvom nastavení. Získate nielen pohľad na to, aké aplikácie sa vo firemnom prostredí používajú, napríklad, koľko času trávia vaši zamestnanci na Facebooku, alebo kto, kedy a koľko „spotreboval” prenosového pásma. Nie, naozaj sa vám nezdalo, že internet ide pomalšie. Všetky servery si v pracovnom čase ťahali aktualizácie. Výhodou je aj možnosť nastaviť rôzne politiky obmedzujúce tieto faktory či už z časového hľadiska, alebo na konkrétne prenosové rýchlosti.

Ďalšou výhodou riešenia CloudNet je analytika Wi-Fi poskytovanej návštevníkom. Tá firme ukáže, kto, kedy a ako často navštevuje konkrétnu prevádzku alebo aké typy zariadení, operačných systémov a používateľov sa k sieti pripájajú. Šikovná spoločnosť vie, aké sú tieto postrehy prínosné pri zlepšovaní zákazníckej spokojnosti alebo marketingovej stratégie.

Zabudnite na zložitú implementáciu

Ak sa vo vašej firme rozhodnete pre Network-as-a-Service riešenie, čakajú vás len dva jednoduché kroky – pripojiť zariadenia na internet a napájanie. Akákoľvek ďalšia administratívna manipulácia so sieťovými zariadeniami sa deje prostredníctvom prehľadného grafického a intuitívneho webového portálu. Správca siete si tak nemusí pamätať žiadnu komplikovanú syntax príkazov alebo konfigurácie líšiace sa v závislosti od typu zariadenia či zápasiť s príkazovým riadkom.

Administrátor manažuje všetky zariadenia z webu či dokonca smartfónu bez ohľadu na ich počet a typ. Ak nepatríte medzi technické typy, alebo jednoducho si radi necháte poradiť od expertov, môžete celú implementáciu a správu riešenia nechať na nás.

Rozhodujúcim faktorom, prečo si zvoliť tento typ služby, je aj model predplatného, pri ktorom stačí zakúpiť si príslušné sieťové zariadenia s licenciou na obdobie viazanosti. Práve takýto spôsob platby dáva firmám veľkú flexibilitu.

Výhodou cloudovej správy siete je výnimočná škálovateľnosť. Nezáleží na množstve zariadení alebo ich type. CloudNet je tak vhodný pre firmy, ktoré potrebujú len zopár Wi-Fi prístupových bodov až po spoločnosti s desiatkami pobočiek.

Súlad s nariadením GDPR

Pri riešení CloudNet prebieha aplikačný a dátový tok lokálne a cez príslušnú WAN sieť. To znamená, že poskytovateľ služby nevidí, nesťahuje a neukladá samotné používateľské dáta. Do cloudu prenáša len konfiguračné súbory a monitoring komunikačných spojení, a to prostredníctvom proprietárneho a kryptovaného tunelu, ktorého objem neprekračuje rádovo niekoľko kb za sekundu.

Súkromie je tak zaistené. CloudNet navyše poskytuje viaceré možnosti zabezpečenia aj pre analýzu nad dátami, ktorá prebieha v cloude. Zákazník si sám určí, či si túto službu zvolí alebo nie. Ak sa rozhodne zamknúť celý účet, tak sa k dátam na účte bez výslovného povolenia zákazníka nedostane dokonca ani technická podpora.


ZDIEĽAŤ ČLÁNOK: