Cloud dokáže zvýšiť spokojnosť a produktivitu zamestnancov


09.05.18
Publikoval Štefan Rak

To, že cloud prinesie do vašej firmy finančné výhody, pravdepodobne viete. Možno ste si aj osobne vyskúšali širokú škálu výhod využívania vlastného zariadenia v práci (Bring Your Own Device – BYOD), rovnako, ako aj časové úspory, ktoré prinášajú automatizované zálohy a nepotrebnosť manuálnych aktualizácií.


Vedeli ste ale, že presunutím firemných dát do cloudu zlepšíte aj produktivitu a spokojnosť svojich zamestnancov? Flexibilita, ktorú vám poskytne virtualizácia a možnosť pristupovať k svojim dátam odkiaľkoľvek, umožní vám a vašim zamestnancom pracovať efektívnejšie a produktívnejšie.

Vždy prístupné informácie s cloudom

Ak všetci zamestnanci majú prístup k vždy najaktuálnejším dátam, aj laik pochopí, že život je zrazu ľahší. Jedným z najlepších dôkazov sú veľké spoločnosti ako British Telecom, Best Buy a Dow Chemicals, ktoré zažili 35 až 40 % nárast produktivity po tom, čo umožnili zamestnancom pracovať na diaľku.

Pôvodné obavy cloudových skeptikov, že zamestnanci pracujúci na diaľku budú spať do dvanástej a potom strávia zvyšok dňa na Facebooku, sa už dávno ukázali ako neopodstatnené. Práca na diaľku znižuje počet rušivých elementov a šetrí čas, ktorý by bol inak strávený na ceste do alebo z práce. A presne takto sa zvyšuje zamestnanecká spokojnosť.

Straty na produktivite spôsobené rušivými faktormi sú údajne také vysoké, že americkú ekonomiku stoja odhadom až 600 miliárd dolárov ročne. AT&T odhaduje, že týždenne získava päť hodín extra práce od zamestnancov, ktorí pracujú z domu.

Cloud ovplyvňuje aj našu spokojnosť

Práca na diaľku vplýva na spokojnosť zamestnancov do takej vysokej miery, že dvaja z troch respondentov túžia využívať home office a 36 % z opýtaných uviedlo, že by radšej uvítali občasnú možnosť práce na diaľku namiesto zvýšenia mzdy. Rovnaké percento odpovedalo, že by dokonca prijali plat nižší o 10 % výmenou za telecommuting (prácu na diaľku), ktorý je možný vďaka cloudovým aplikáciám.

Hmatateľné výhody cloudu

Okrem spokojnejších a produktívnejších zamestnancov môže výhody cloudu vidieť aj firma v účtovných uzávierkach. Nižšie náklady na nehnuteľnosti, dopravu, správu budov a v neposlednom rade aj na hardvér sa výrazne odrazia na spokojnosti majiteľa firmy.

Cloud sa dnes môže pochváliť aj nálepkou eko. Dôvod je jednoduchý: dátové centrá s cloudovými službami spotrebujú menej energie v porovnaní so servermi v klasických serverovniach. Stačí si vybrať svojho poskytovateľa a vyskúšať výhody cloudu aj vo svojej firme.

Chcem sa dozvedieť viac o cloudových službách.

ZDIEĽAŤ ČLÁNOK: