Telekom sa lúči s Andrejom Miklánkom

26. 05. 2021


S poľutovaním si Vám dovoľujeme oznámiť, že zomrel náš kolega Andrej Miklánek, ktorý zastrešoval v našej spoločnosti TV obsah na pozícii experta pre TV portfólio.

Pred nástupom do našej spoločnosti pôsobil Andrej viac ako 10 rokov v Slovenskej televízii, kde sa venoval aj komentovaniu hokeja, pôsobil ako šéfredaktor športu a stál aj pri zdroje športového kanála v roku 2008. Neskôr bol obchodným riaditeľom spoločnosti Mediaresearch a s nadšením sa venoval tematike sledovanosti TV a píplmetrov. Takmer tri roky pôsobil aj v spoločnosti JOJ Group, kde sa podieľal aj na príprave detského kanálu Ťuki TV v spolupráci s našou spoločnosťou. 

Od januára 2016 nastúpil do spoločnosti Slovak Telekom, kde naplno zastrešoval TV obsah pre naše TV platformy na Slovensku (Magio TV, Digi TV) a neskôr aj v Českej republike. Okrem exkluzívneho TV kanálu Ťuki TV sa postaral o zaradenie a štart TV Folklorika v júni 2018, neskôr aj na štarte BBC Earth na Slovensku a v ČR (jeseň 2018) a napokon aj Comedy House v novembri 2019. Komunikoval s mnohými partnermi v TV brandži naprieč celým svetom a zúčastňoval sa aj na mnohých prestížnych konferenciách a debatách k TV vysielaniu.

Andrej bol duchom i telom športovcom vo voľnom čase a venoval sa aj vydávaniu magazínu RUNGO.

„Osobne mi je ľúto, že náš tím opustil špičkový TV odborník, ktorý mal nos na skvelé ťahy v oblasti TV stratégie. Andrej reflektoval mnohé trendy v oblasti lineárneho i nelineárneho obsahu, prinášal výborné postrehy a neúnavne pracoval na tom, čím by pozitívne prekvapil našich zákazníkov a posunul nás vpred. No zároveň ma mrzí táto strata aj ako jeho kolegu, priateľa a parťáka nedeľných behov,“spomína Marcel Šatánek, senior manažérov terminálov a produktov pre domácnosť.

V mene celej spoločnosti vyjadrujeme úprimnú sústrasť Andrejovej rodine a vzdávame česť jeho pamiatke.

Verím, že sa Vám Andrej ako profesionál pozitívne zapísal do pamäti na nejednom stretnutí a venujete mu tichú spomienku.