Digitálna Garáž od Googlu alebo jedna z možností, ako spoznať digitálny marketing


31.10.18
Publikoval Michal Pindiak

V jednom zo svojich predchádzajúcich článkov som sa trochu rozpísal o tom, ako sa naučiť niečo nové pomocou online kurzov, ako sú edX, Coursera alebo Udemy. Tieto kurzy sú dostupné zadarmo a na výber máte širokú ponuku rôznych odborov a tém. A dnes sa pozriem na ďalší skvelý zdroj informácií, o ktorom ste možno nevedeli – Google Digitálna Garáž.


Ide o súbor bezplatných školení zameraných na digitálny marketing, ktorý nájdete na oficiálnej stránke Digitálnej Garáže. V súčasnosti má 26 lekcií, ktoré pokrývajú široké spektrum tém od základov tvorby webových stránok či marketingových e-mailov cez tipy na správne použitie vyhľadávačov, sociálnych sietí, mobilných aplikácií, úvod do analýz až po e-commerce a základy toho, ako úspešne pôsobiť na trhoch vo viacerých krajinách. Každá z lekcií sa začína videom, v ktorom sa daná téma vysvetľuje naozaj zrozumiteľne na príkladoch z praxe, a končí sa krátkym testom.

Digitálna Garáž = digitálne zručnosti

Získavanie digitálnych zručností nie je iba o sedení a pozeraní nejakého videa. Dôležité je vedieť použiť informácie, ktoré ste sa naučili, aj v reálnom živote. Podľa mňa tou najprínosnejšou časťou celého kurzu sú nepovinné praktické cvičenia na konci každej lekcie, vďaka ktorým si danú tému môžete vyskúšať v realite, napríklad si sami zanalyzujete návštevnosť konkrétnej webovej stránky a prídete s návrhmi na jej zlepšenie.

V rámci toho sa môžete oboznámiť s množstvom nástrojov, ktoré sú pri digitálnom marketingu pravidelne využívané, ako sú napríklad Google Analytics, Keyword Planner alebo Search Console, a získate tipy na množstvo užitočných riešení, ktoré môžete použiť pre svoje vlastné nápady – napr. Shopify alebo Squarespace, ak chcete začať s vlastným internetovým obchodom.

Veľkou výhodou je, že kurzom sa môžete zaoberať vtedy, keď vám to práve vyhovuje. Ak sa mu chcete venovať naozaj dôkladne, ak chcete zvládnuť všetky lekcie, vyskúšať si praktické cvičenia, prečítať si aj články a materiály, ktoré sú súčasťou doplnkového obsahu, tak pri študijnej hodinke denne vám celý kurz bude trvať približne mesiac.   
ZDIEĽAŤ ČLÁNOK: