Teams: práca v tíme jednoducho a rýchlo


02.01.19
Publikoval Daniel Werner

Spôsob, akým pracujeme, sa neustále mení. Dnes už len málokto pracuje na projekte či dokumente sám. Stále viac a viac sa musíme spoliehať na spoluprácu v tímoch, skupinách, často už nielen v rámci svojej organizácie či firmy, ale aj mimo nej. Tejto spolupráci sa prispôsobujú aj digitálne nástroje a medzi lídrov týchto inovácií patrí aj firma Microsoft so svojimi produktmi v rámci balíka Office 365.


Office 365 ako pomoc pri práci v tíme

Dnes vám predstavím moderný spôsob komunikácie pomocou funkcie Teams, ktorá je súčasťou väčšiny balíčkov Office 365. Teams je vlastne nová pracovná plocha pre skupinu, ktorá pracuje na rovnakom projekte alebo zadaní. Teams mi umožňuje vidieť všetku komunikáciu v mojej pracovnej skupine na jednom mieste, ale nielen to. Cez Teams priamo a jednoducho zdieľam dokumenty ako zmluvy alebo projektové podklady so svojimi kolegami. Dokumenty dokážeme upravovať v reálnom čase a nečakáme na pripomienky a ich následné zapracovanie.

Keď mi nie je jasné, čo mi kolega napísal, jednoducho ho kontaktujem cez čet alebo audio/videohovor. Ak sa viacerí potrebujeme zhodnúť na ďalších krokoch, jednoducho zriadim konferenčný hovor, pri ktorom si môžeme priamo otvoriť potrebnú prezentáciu alebo dokument. Zaujímavé je, keď si hovor nahráte. Vtedy aj človek, ktorý sa stretnutia nemohol zúčastniť, si môže vypočuť celú diskusiu tak, aby bol v obraze. Teams bude postupne nahrádzať Skype for Business a ponúka tiež zaujímavé možnosti integrácie s pevnou linkou, ktorá sa kedysi hrdo vynímala na stole, zatiaľ čo teraz je kdekoľvek so mnou v mojom smartfóne.

Takmer nekonečné možnosti používania

Výhodou Teamsu je aj možnosť prepojenia s ďalšími nástrojmi, a to nielen z portfólia Microsoftu, ale napríklad aj s obľúbenými aplikáciami Trello a Evernote.

Obrovskú výhodu prináša Teams vtedy, keď sa menia účastníci projektu alebo do tímu prichádza nový člen. Doposiaľ bolo nutné komplikovane si vymieňať rôzne dokumenty. Teraz stačí zriadiť prístup pre nových členov a pridať ich do želaného tímu.

Vďaka tomu, že mám Teams na všetkých svojich zariadeniach (notebook, tablet či telefón), mám možnosť pracovať tam, kde si to vyžadujú aktuálne okolnosti, a zároveň mi nechýbajú podklady alebo zdroje. A čo je asi najväčším highlightom pre moju prácu? Možnosť, že budem dostávať menej e-mailov, čím ušetrím čas, ktorý by som inak strávil pri ich upratovaní a triedení.

ZDIEĽAŤ ČLÁNOK: