Tablet – šikovné zariadenie, ktoré šetrí miesto


05.12.18
Publikoval Matej Zavacký

Podľa prieskumu spoločnosti Kantar TNS používa tablet až 55 % Slovákov, čo z neho robí tretie najpopulárnejšie zariadenie súčasnosti. Tablety sú svojimi rozmermi ideálne do ruky a poskytujú množstvo užitočných a zábavných funkcií. Vzhľadom na to, že sa blíži čas nakupovania vianočných darčekov, vám prinášame prehľad obľúbených tabletov z našej ponuky. Na svoje si prídu náročnejší používatelia, podnikatelia, ale potešiť môžete aj svoje deti.


Huawei MediaPad T3 10

Huawei MediaPad T3 10 pôsobí vďaka celokovovému telu už na prvý pohľad mimoriadne exkluzívne. Najdominantnejšou časťou je 9,6-palcový displej s rozlíšením 1280 x 800 pixelov, preto je vhodný na sledovanie videí, obrázkov či hranie hier. Displej je lesklý, čo môže pre niektorých používateľov predstavovať problém, no čitateľnosť je dobrá aj na priamom slnku a ponúka jasné a pestré farby.

Huawei MediaPad T3 10 disponuje aj funkciou adaptívneho jasu, vďaka ktorej si jas ľahko upravíte podľa potreby. Veľmi užitočný je aj špeciálny režim s modrým svetlom, ktorý chráni oči. So svojimi zaoblenými rohmi, s rozmermi 22,98 cm (šírka) x 15,98 cm (dĺžka) a váhou 0,46 g je ideálnym spoločníkom. Zadná strana tabletu je vďaka sivej farbe a povrchovej úprave odolná voči rôznym odtlačkom. Jedným z najdôležitejších parametrov pri výbere tabletu je výkon. Huawei MediaPad T3 10 obsahuje vo svojom vnútri štvorjadrový procesor Qualcomm s taktom 4* 1,4 GHz a zabezpečuje bezproblémový chod bez zasekávania či spomalenia.

K dispozícii je 2 GB operačná pamäť a interná pamäť 16 GB, ktorú je možné rozšíriť pomocou Micro SD karty až o 128 GB, čo je už dostatok miesta na všetky aplikácie, videá a fotografie z výletov a na iné súbory. Vzhľadom na to, že tablety nie sú primárne určené na zhotovovanie fotografií a videí, výrobcovia sa v tomto smere ani nesnažili ohúriť. K dispozícii je zadná 5 MPx a predná 2 MPx kamera, vďaka ktorej si síce nespravíte tú najlepšiu selfie fotku, no na ostatné účely bez problémov postačí. 

Jedným z najväčších plusov, ktoré nepochybne oceníte, je rozhodne batéria s kapacitou 4800 mAh. Pri bežnom, hoc aj celodennom používaní vydrží zhruba tri dni. Životnosť batérie je možné predĺžiť s úsporným režimom, ktorý obmedzí určité funkcie. V prípade, že máte záujem o spoľahlivý a cenovo dostupný tablet s výbornou výdržou batérie, bezproblémovým chodom a užitočnou vstavanou navigáciu, rozhodne neoľutujete, ak sa rozhodnete pre Huawei MediaPad T3 10.

Alcatel Plus 12

Dva v jednom. Aj takto by sa dal charakterizovať Alcatel Plus 12, ktorý dokonale poslúži ako mobilná kancelária. Po dizajnovej stránke vyzerá vďaka hliníkovému telu veľmi príťažlivo. Rozmery sú 284 x 175 x 7,9 mm a hmotnosť zhruba 596 g a ďalších 365 g má klávesnica. Rovnako budete prekvapení, aj keď zariadenie začnete plnohodnotne používať.

Alcatel Plus 12 ponúka 11,6-palcový IPS displej s FullHD rozlíšením 1080 x 1920 a lesklou povrchovou úpravou. Farby sú pestré a displej má dobrý kontrast. O výkon zariadenia sa stará 4-jadrový procesor Intel Celeron a 4 GB operačná pamäť. K dispozícii je 32 GB úložisko s možnosťou rozšírenia až na 128 GB. Na tele tabletu nájdete okrem USB – A a USB – C aj čítačku odtlačkov prstov s podporou funkcie Windows Hallo. Výhodou tabletu je klávesnica, na ktorej sa píše pohodlne.

Alcatel Plus 12 disponuje iba prednou kamerou s 5 Mpix a Full HD videom. Vo výbave nájdete 4,2 bluetooth a wi-fi. Chod zariadenia zabezpečujú batérie 6900 mAh a 2580 mAh (klávesnica). V prípade, že nechcete so sebou nosiť notebook, no aj napriek tomu preferujete klávesnicu, ktorú viete kedykoľvek oddeliť, bude pre vás Alcatel Plus 12 vhodnou voľbou.

Lenovo TAB4 8

Lenovo TAB4 8 je mimoriadne cenovo prijateľné zariadenie pre nenáročných používateľov. Obsahuje 8-palcový displej iba s HD rozlíšením 1280 x 800 bodov. Rozmery tabletu sú 211 x 124 x 8,2 mm a hmotnosť 310 g. O výkon sa stará procesor QualcommSnapdragon 425 a 2 GB operačná pamäť. Operačným systémom je Android 7.0 Nougat a pre vaše dáta poslúži 16 GB úložisko, ktoré je taktiež rozšíriteľné pomocou microSD karty.

Ako som už spomenul, tablet je určený pre nenáročných užívateľov a pre deti, ktoré majú k dispozícii špeciálnu detskú zónu s bezpečnostnými nástrojmi, ako napríklad povolenie istého obsahu alebo dĺžky času používania tabletu. Pre videohovory je k dispozícii predná 2-megapixelová kamera. Na fotky poslúži základný 5 Mpix fotoaparát. Zvuk z tabletu zabezpečujú stereo DolbyAtmos reproduktory. Na chod zariadenia je určená 4850 mAh batéria. LenovoTab 4 ponúka základné funkcie a aj napriek tomu nezruinuje vašu peňaženku.


ZDIEĽAŤ ČLÁNOK: