Vyberáme smart hodinky: Nájdite si svojho favorita


02.05.19
Publikoval Matej Zavacký

Moderné technológie napredujú míľovými krokmi a to, čo bolo pre nás kedysi nepredstaviteľné, sa už stáva bežnou súčasťou nášho života. V minulosti sme hodinky využívali na sledovanie času či ako módny doplnok. Dnes však ponúkajú omnoho viac a ich vývoj ide neustále dopredu. Smart hodinky ponúkajú sledovanie rôznych aktivít, notifikácie a prinášajú možnosť mať neustále všetky informácie na ruke. V dnešnom blogu vám prinesiem prehľad smart hodiniek, ktoré nájdete v našej ponuke.


Vylepšené smart hodinky Apple Watch 4

Fanúšikov jabĺčka určite potešil príchod Apple Watch, ktoré sa už v roku 2015 zaradili medzi najlepšie predávané weareble zariadenia. Najnovší model Apple Watch 4 sa dočkal vylepšeného dizajnu. Hodinky sú viac zaguľatené a vyzerajú omnoho krajšie ako ich predchodcovia. Zmena sa dotkla aj displeja, ktorý je väčší – konkrétne 1,78-palcový LTPO OLED s integrovanou technológiou Force Touch a rozlíšením 448 x 368 px.

Ovládacie prvky sa nezmenili, no používateľské rozhranie dostalo niekoľko nových ciferníkov. Apple Watch 4 fungujú na dvojjadrovom procesore watchOS 5 a pochváliť sa môžu aj 16 GB pamäťou. Obsahujú detektor pádu, snímač tepu srdca, EKG záznam, GPS, QZSS a zvýšenú odolnosť voči vode. Užitočná novinka pribudla aj snímaču tepu, ktorý vás upozorní na príliš nízku srdcovú frekvenciu.

Ak si bez športovej aktivity neviete predstaviť deň, poteší vás automatické rozpoznanie cvičenia, pokročilé bežecké funkcie a možnosť sledovania tréningov. Keďže ide o skutočne smart hodinky, k dispozícii máte množstvo užitočných funkcií ako kalendár, stopky, budík, chronograf, duálny čas alebo dátum. Nová technológia displeja LTPO šetrí batériu, vďaka čomu vydržia hodinky na jedno nabitie celý deň. Apple Watch 4 sú skutočne dokonale premyslené zariadenie, ktoré ponúka všetko potrebné a stane sa vaším každodenným pomocníkom.

Elegantné Samsung Galaxy Watch 42 mm/46 mm

Samsung Galaxy Watch sú nástupcom Gear S3 a na trh prišli hneď s dvomi verziami. Model 42 mm je určený skôr pre ženy a 46 mm zas pre mužov. 42-milimetrový model je vybavený 1,18-palcovým displejom Super Amoled, väčšia 46 mm verzia ponúka o niečo väčší 1,3-palcový displej. Rovnako ako u väčšiny modelov je remienok vymeniteľný.

Srdcom hodiniek je dvojjadrový procesor Exynos 9110 a 4 GB úložisko. Samsung Galaxy Watch prinášajú všetky výhody Galaxy prostredia, teda fungujú so Smart Things, Samsung Health a Samsung Flow. Ciferníky sú pri oboch modeloch rovnaké a je možné vybrať si z viacerých variantov. Samsung do Galaxy Watch pridal rôzne novinky v podobe športových aktivít, ako je plávanie, bicepsové zdvihy, hypertenzie, kľuky, mŕtvy ťah alebo predpažovanie. Základom sú, samozrejme, všetky aktivity, na ktoré ste zvyknutí pri Gear S3, prípadne iných smart hodinkách.

Veľkým rozdielom medzi oboma modelmi je kapacita batérie. Kým 46 mm verzia ponúka 472 mAh batériu, 42 mm verzia bola vybavená podstatne nižšou – 270 mAh batériou. Obe verzie sú vodoodolné. Samsung Galaxy Watch sú ideálnym osobným asistentom, ktorý odmeria vašu tepovú frekvenciu a sleduje výsledok športovej aktivity. Pomocou Samsung Health ponúkajú dokonalý prehľad o vašich výsledkoch a životnom štýle – dokážu rozpoznať, kedy ste vstali, zobrazujú aktuálny program a povinnosti počas celého dňa a pred spaním vám poskytnú rekapituláciu toho, čo ste za posledných 24 hodín zažili.

Aktívne Huawei Watch GT Sport

Huawei Watch GT Sport sú skutočne nádherným kúskom z nehrdzavejúcej ocele s povrchovou úpravou, ktorá sľubuje trvanlivosť niekoľko rokov, s vymeniteľným remienkom s 22 mm prichytením, rozmermi 47 x 47 milimetrov a hmotnosťou zhruba 66 gramov. Úložná kapacita je 128 MB a k dispozícii je 16 MB RAM. Hodinkám dominuje 1,39-palcový dotykový AMOLED displej.

Ovládanie je možné aj pomocou dvojice tlačidiel. Horné slúži na vstup do hlavného menu funkcií a na návrat domov. Pomocou spodného tlačidla sa dostanete priamo k meraniu cvičenia – behu, chôdze, turistiky, ultratrailu, bicyklovania a plávania. Huawei Watch GT Sport je možné využívať s Androidom aj iOS. Stačí si nainštalovať aplikáciu Huawei Zdravie. Pri aeróbnych aktivitách sa sleduje aj VO2Max a po ukončení aktivity je možné prezrieť si všetky podrobné údaje. Rovnako je možné meranie tepovej frekvencie či spánku. Hodinky sú, samozrejme, vodotesné do 15 metrov a majú zabudované GPS.

Veľkou výhodou je 420 mAh batéria. Aj napriek neustálemu monitorovaniu vydržia na jedno nabitie viac než týždeň. Nabíjanie sa vykonáva prostredníctvom malej USB-C kolísky. Huawei Watch GT Sport sú ideálnym spoločníkom na športové aktivity a vďaka elegantnému dizajnu aj na bežné nosenie.

Štýlové Garmin Vivoactive 3 Music

Športových hodiniek, ktoré merajú a monitorujú rôzne športové aktivity či počítajú kalórie, je na trhu viacero. Garmin však posunul latku vyššie a Garmin Vivoactive 3 Music vybavil integrovaným miestom pre zhruba 500 skladieb (4 GB) či NFC technológiou. Rozmery hodiniek sú 43,1 x 43,1 x 13,6 mm, vymeniteľný remienok má šírku 20 mm a ich hmotnosť je zhruba 39 g.

Garmin tento model vybavil dotykovým 1,2-palcovým displejom s rozlíšením 240 x 240 px. Displej je transflexný, čo znamená, že pod správnym uhlom je výborne čitateľný aj na priamom slnku. K dispozícii je možnosť viacerých nastavení výzoru – vzhľad displeja, farby alebo widgety. Garmin Vivoactive 3 Music sú vhodné na sledovanie množstva športových aktivít či meranie tepu, stresu, spánku, rýchlosti, trasy a VO2.

Hodinky je, samozrejme, možné spárovať s telefónom pomocou Garmin Connect a sledovať rôzne notifikácie. Aplikácia a používateľské rozhranie sú dostupné aj v slovenčine. Pomocou aktivácie Live Track v telefóne môžete porovnávať aktivity s priateľmi.

Ako sme už pri modeloch od Garminu zvyknutí, výdrž batérie je vynikajúca. Aj napriek neustálemu využívaniu vydržia 7 dní. So zapnutým režimom GPS je to zhruba 8 hodín, a keď si počas GPS zapnete aj hudbu, tak 5 hodín. Garmin Vivoactive 3 Music sú perfektným spoločníkom na športové aktivity, ktoré sa od konkurencie odlišujú vstavaným hudobným prehrávačom, na ktorý vám postačia bluetooth slúchadlá.


ZDIEĽAŤ ČLÁNOK: