7 tipov pri cestovaní do zahraničia


28.08.17
Publikoval Michal Brčák

Cestovanie po Európe sa vďaka novej regulácii európskeho roamingu, platnej od 15. júna 2017, stalo ešte dostupnejšie a komfortnejšie. Na obavy z vysokých účtov za roaming v EÚ tak môžete pokojne zabudnúť.


Za štandardných podmienok môžete v krajinách Európskej únie,  v Nórsku, Lichtenštajnsku a Islande volať, posielať správy a surfovať ako doma. Prinášame vám preto 7 tipov, ako zvýšiť produktivitu na služobných cestách i dovolenke.

1. Skontrolujte si, či máte v mobile povolený dátový roaming

Aby ste mohli tieto výhody používať, je potrebné, aby vám roaming fungoval. Nefunkčnosť je najčastejšie spôsobená tým, že v nastaveniach mobilu máte zakázané dátovanie v roamingu. Stačí túto možnosť povoliť a je to. Ak by vám ani po povolení roamingu internet nefungoval, kontaktujte našu infolinku (0800 123 500, zo zahraničia +421 903 123 456).

Vedeli ste, že: Telekom umožňoval s paušálmi Happy a Magenta Mobile telefonovať a posielať správy v roamingu z Česka, Rakúska, Poľska a Maďarska už od leta 2016?

2. Prestaňte používať verejné nezabezpečené WiFi siete

„Free WiFi" sú veľmi populárne na letiskách, v hoteloch, nákupných centrách i kaviarňach. Takéto verejne dostupné WiFi siete (aj s heslom) sú však ľahkým terčom pri špehovaní vašej nešifrovanej komunikácie najmä prostredníctvom sniffingu. Keď však namiesto toho využívate na surfovanie mobilné dáta, takéto hrozby sa vás netýkajú.

3. Vyhnite sa zápcham s navigáciou v mobile

Meškanie na dôležité obchodné stretnutie na služobnej ceste kvôli dopravnej zápche vás môže stáť nielen vaše nervy, ale aj stratené príležitosti a reputáciu. Vďaka mobilným aplikáciám s funkciou online zobrazovania aktuálnej dopravnej situácie (napr. Sygic, Waze, Google Mapy, Waze) budete v informačnej výhode.

4. Zabudnite na papiere, na check-in vám postačí mobil

Poznáte ten pocit, keď na letisku potrebujete ukázať letenku a neviete si spomenúť, kde ste ju dali? Na tieto problémy môžete zabudnúť, ak máte potrebné údaje v mobile. Check-in cez mobil umožňuje takmer každá moderná letecká spoločnosť alebo hotelová sieť. Informácie potrebné na check-in (napr. vo forme QR čiarového kódu) môžete mať k dispozícii buď z emailu, alebo aplikácie leteckej spoločnosti. Ak používate iPhone, tak odporúčame nástroj Wallet, s ktorým máte všetky dôležité informácie vždy poruke.

5. Majte vašu spotrebu v roamingu pod palcom

Cez Telekom aplikáciu alebo bezplatnú stránku m.telekom.sk/travel máte k dispozícii najčerstvejšie informácie o objeme prenesených dát a počte pretelefonovaných minút. Okrem toho dostanete od nás SMS notifikácie pri 80 % a 100 % prečerpaní objemu dát plnou rýchlosťou.

SMS notifikáciu vám pošleme aj pri dosiahnutí limitu na objem dát prenesených v roamingu bez príplatku (ten závisí od výšky vášho mesačného poplatku a objemu národných dát). Ak máte záujem nastaviť pravidlá využívania roamingu pre vašich zamestnancov, môžete tak spraviť pre všetkých na jednom mieste cez roamingový portál pre biznis zákazníkov.

6. Prečerpali ste vaše dáta? „No problem“

Potrebujete z mobilu poslať kolegom na Slovensko dôležitý materiál a prečerpali ste objem voľných dát? V takýchto situáciách pomôžu naše doplnkové dátové balíky s okamžitou aktiváciou. V ponuke nájdete balíky s platnosťou jeden deň alebo celý mesiac. Ak cestujete mimo EÚ, tak vám odporúčame balíky Internet v zahraničí Plus s výhodnými cenami vo viac ako 100 krajinách sveta.

7. Výhodné ceny aj pre volania mimo EÚ

Ak ste práve v USA alebo Thajsku, nová roamingová regulácia sa na vás nevzťahuje. S balíčkom Happy roaming však môžete telefonovať a posielať správy za zvýhodnených podmienok v 38 biznisových a dovolenkových krajinách.

Tip: Máte u nás prideleného obchodného zástupcu? Kontaktujte ho a pripraví vám roamingovú ponuku šitú na mieru vašim potrebám.

 

ZDIEĽAŤ ČLÁNOK: