Pracujete na voľnej nohe a chcete zmeniť prostredie? Vyskúšajte coworking!


20.03.18
Publikoval Slavomír Oslej

Coworking – inšpiratívny priestor, ktorý nakopne vašu kreativitu, spojí vás s ostatnými mladými podnikateľmi z rôznych oblastí a poskytne vám miesto na pracovanie. Dlhé roky platilo, že tieto priestory poznajú a využívajú skôr startupy a mladí ľudia, ktorí sa rozhodli vstúpiť do biznisového prostredia.


V posledných rokoch sa však coworkingy rozrástli po celom Slovensku a okrem pracovného stola ponúkajú zaujímavé eventy aj pre širokú verejnosť. Rozhodol som sa pre vás vytvoriť prehľad tých, ktoré sa môžu pochváliť zaujímavým priestorom alebo sa od ostatných odlišujú na prvý pohľad takmer neviditeľnými maličkosťami.

HubHub

Medzi posledné prírastky na bratislavskej scéne patrí coworking HubHub, ktorý vznikol v nových priestoroch budovy Twin City. Ide o európsky koncept, ktorého ďalšie priestory môžete nájsť v Prahe a vo Varšave. Postupne sa chystajú rozrásť aj do Nemecka, Rakúska, Maďarska i Anglicka.

A čím je HubHub výnimočný? Okrem príjemného prostredia a inšpiratívnych firiem, ktoré tu sídlia, sa tu konajú aj verejné eventy a workshopy z rôznych oblastí od Big Data cez AI, Blockchain až po bezpečnosť. Taktiež sa tu pravidelne konajú komunitné eventy v podobe raňajok. Ak ste členom, na tieto podujatia sa dostanete zadarmo. V opačnom prípade si za lístok niečo málo zaplatíte.

0100 Campus

Medzinárodný coworking 0100 Campus má terasu s rozmermi 150 m2 , viac ako 140 členov a Skype búdky, aby ste pri telefonátoch nikoho nerušili. Deň môžete odštartovať v kaviarni a v časti events venue si zas vypočuť inšpiratívnu prednášku. V 0100 Campus môžete zažiť Blockchain stretávky, diskusný formát Startup Grind a cez leto si ľudia z tohto coworkingu pozývajú zaujímavých známych hostí aj na našu Magio pláž.

0100 Campus ponúka svoje zasadačky aj na prenájom. Ak teda chcete zorganizovať napríklad malý sprint či hackathon mimo svojej budovy, poslúžiť vám môže zelená a hnedá zasadačka, prípadne už spomínaná časť s názvom event venue.

HUBa Coworking

Ak bývate na východe Slovenska, obľubujete industriálny štýl a dizajnové priestory, potom určite navštívte HUBa Coworking. HUBa sa nachádza v prerobenej budove Tabačka Kulturfabrik, ktorá by svojím vzhľadom mohla konkurovať nejednému priestoru v zahraničí. Zásobu fotiek na Instagram máte zaručenú.

Samozrejme, že okrem môjho výberu nájdete po celom Slovensku priestory, v ktorých môžete pracovať, socializovať sa a jednoducho pracovať na tom, čo máte radi. V Bratislave sú to napríklad známe coworkingy Connect alebo The Spot, v Nitre je to Ponk alebo v Námestove Nowork. Stačí si iba vybrať miesto, ktoré sa vám bude páčiť, a raz začas zmeniť domáce prostredie.

ZDIEĽAŤ ČLÁNOK: