Online tlmočník pomáha nepočujúcim


01.10.2020
Publikoval Pavel Ďurík

Komunite nepočujúcich sa v Slovak Telekome venujeme systematicky už od roku 2002. Za ten čas sme podporili množstvo užitočných projektov a aktivít na pomoc tejto skupine obyvateľstva.


Na Slovensku trpí úplnou alebo čiastočnou stratou sluchu 3 až 5 % populácie a z nich sa vyše 10-tisíc ľudí nezaobíde bez posunkového jazyka. Aj preto je pre nepočujúcich množstvo každodenných bežných úloh len ťažko riešiteľných bez pomoci tlmočníka z posunkového jazyka.

Predstavte si len také bežné veci, ako je návšteva lekára, či vybavenie akejkoľvek úradnej záležitosti, pri ktorej nepočujúci potrebuje komunikovať s klientským pracovníkom. Tam všade je potrebná pomoc tlmočníka, či už v podobe blízkeho, ktorý ovláda posunkový jazyk, alebo profesionálneho prekladateľa.

Aj v takomto prípade dokážu pomôcť moderné komunikačne technológie. Preto sme podporili projekt Online Tlmočník, ktorý od roku 2015 poskytuje prostredníctvom video hovoru cez internet pomoc profesionálneho tlmočníka z posunkového jazyka. Veľkou výhodou služby Online tlmočník je to, že môže byť k dispozícii kedykoľvek a kdekoľvek, a to aj v každodenných neočakávaných situáciách.

Viac sa o službe Online tlmočník sa dozviete na webe www.onlinetlmocnik.sk

ZDIEĽAŤ ČLÁNOK:
 

Najnovšie články